کد خبر 236380
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۶

چرخش دوباره حماس به سمت ایران می تواند نشانه ای از محاسبات مجدد این گروه مهم فلسطینی نسبت به عدم تغییر معادلات قدرت در منطقه باشد.

به گزارش مشرق به نقل از عصر ایران، روزنامه فرامنطقه ای "الشرق الاوسط" چاپ لندن از دیدار ماه گذشته نمایندگانی از گروه حماس با نمایندگان ایران و حزب الله لبنان در بیروت، خبر داد.

بر اساس این گزارش این دیدار پس از مدت ها روابط پر تنش بین ایران و حماس بر سر مساله سوریه و برای ترمیم روابط آسیب دیده بین ایران و حزب الله با حماس بوده است.

الشرق الاوسط می نویسد در این دیدار " موسی ابومرزوق" از شاخه سیاسی حماس به عنوان یکی از اعضای ارشد حماس شرکت داشته است.

موضوع اصلی این دیدار ار سر گیری دوباره کمک های مالی ایران به این گروه فلسطینی به ویژه از زمانی بوده است که حماس روابط خود را با حکومت بشار اسد به پیروی از برخی کشورهای عربی منطقه، بر هم زد.



اسماعیل هنیه نخست وزیر حماس در نماز جمعه تهران

الشرق الاوسط به نقل از " احمد یوسف" یکی از مقامات ارشد حماس و مشاور اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت حماس در غزه می نویسد که ایران همچنان به این گروه به عنوان یک متحد راهبردی می نگرد.

یوسف می افزاید که پیش بینی می کند به همین دلیل روابط ایران و حماس بار دیگر پس از مدتی سردی، به گرمی گذشته بازگردد.

در صورت صحت گزارش الشرق الاوسط، چرخش دوباره حماس به سمت ایران می تواند نشانه ای از محاسبات مجدد این گروه مهم فلسطینی نسبت به عدم تغییر معادلات قدرت در منطقه باشد.

حماس از سال گذشته و همزمان با فاصله گرفتن از حکومت بشار اسد به سمت دولت هایی چون قطر، ترکیه و مصر متمایل شد و همزمان به دلیل قرار گرفتن در مقابل دولت بشار اسد روابط خود با ایران را نیز تحت تاثیر قرار داد؛ اما به نظر می رسد تحولات هفته های گذشته در سه کشور قطر، ترکیه و مصر ، این گروه فلسطینی را به ارزیابی دوباره معادلات قدرت در منطقه وادار کرده است.

انتقال آرام قدرت از شیخ حمد به ولیعهد جوانش شیخ تمیم در قطر ، آغاز ناآرامی های داخلی در ترکیه و  نیز به زیر کشیدن محمد مرسی رییس جمهور اخوانی مصر از سوی ارتش این کشور از اریکه قدرت، سه اتفاقی بودند که به طور گسترده سیاست های داخلی و خارجی سه متحد مهم و جدید حماس در دو سال گذشته را تحت تاثیر قرار داد و حماس را به این نتیجه رساند که نمی تواند قدرت منطقه ای ایران را نادیده بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • بهرام ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    2 0
    متاسفانه شما در مشرق به هیچ عنوان انتقادی از حماس را نمی پذیرید و چاپ نمی کنید لذا مطلبی انتقادی نسبت به این گروه بیان نمی کنم. اما این را امیدوارم تحمل داشته باشید درج کنید که احتیاج کشور در عرصه کنونی به وحدت و همدلی در داخل و در بین آحاد کشور بسیار حیاتی تر از اتحاد و ترمیم روابط با حماس است. اگر این عقبه انشاءالله در محور ولایت فقیه متحد و هم جهت گردند آنگاه قدرت مقابله با چالشهای پیش رو بسیار قویتر خواهد گردید . پس وقت آن نرسیده که شما نیز به جای ترویج تئوری حذف؛ برای رضای خدا هم که شده در این ماه مبارک صحبت از منطق محبت و نزدیکی بین مردم کنید و اینقدر بر طبل اختلافات نکوبید. آخر چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. بنده نمی گویم با حماس قطع رابطه کنید بلکه توصیه می کنم زمینه رسانه ای وحدت و یکپارچگی را فراهم کنید. یک روز باید پاسخگو باشید.
  • دعاگو ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    0 0
    خدایا! یه عقلی به این مبارزان دلاور فلسطینی بده که چیزهای به این واضحی رو راحت تر بفهمند
  • علی ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    0 0
    متاسفانه خیلی از اشخاص وجریانات وگروهها وسران کشور های اسلامی بویژ ه رهبران فلسطین جایگاه ومواضع خودرا براساس موازنه وروابط کانون های قدرت تعیین می کنند لذا هر روز یک سازی می زنندلذا بیش 65 از سال است ملت فلسطین همچنان آواره وسرگردان است اگر اینان فکر بلند وتوحیدی امام ورهبری و شهید چمران وانقلاب اسلامی را بکار می بستند وروابط خویش را با خدا تنظیم و در وحدت با ملت هااستقامت می کردند امروز در خانه وکاشانه خود زندگی می کردند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس